Nieuwe culturele buvette in Ganshoren.

Met de tegelijk landelijke als culturele buvette in de voormalige schuur – die op woensdag, zaterdag en zondagnamiddag open zal zijn – beschikt het project alvast over een laagdrempelige troef. Debroe: “Die buvette is een knipoog naar de verdwenen melkerijen en staminees die vroeger bestemmingen waren voor stedelijke uitstapjes.”

Mark Verraes en Werner De Jonge van Wing Nuts Decor hebben zich voor het ontwerp van de buvette gebaseerd op stedelijke estaminets, zonder aan de sfeer van de boerderij te raken. Terwijl de lammetjes in de naburige schuur stonden te blaten, maakten ze met multiplex een indrukwekkende toog met retrodetails onder een verlaagd plafond. Ook de bakken voor de sanseveria’s staan al klaar. Met sjablonen werd de typische vloerbetegeling van vroeger gesuggereerd. Laat de bieren van Brasserie de la Senne nu maar aanrukken, of ook het blonde Super Deluxe bier dat de buren van Houblons de Bruxelles met hun hop uit het Laarbeekbos bij En Stoemelings lieten brouwen.

De buvette kan je ook los van de activiteiten bezoeken, maar altijd pik je iets mee van de tentoonstellingen in dezelfde ruimte, waar ook oud landbouwalaam te bewonderen zal zijn, en spelletjes kunnen worden gespeeld. De uitbating gebeurt met een ploeg van vrijwilligers, die zich nog altijd mogen melden. Ook het publiek dat in het weekend langskomt via de Groene Wandeling, op vijfhonderd meter hiervandaan, is welkom.”

Volledig artiekel > https://www.bruzz.be/culture/events-festivals/voormalige-boerderij-wordt-tijdelijke-broedplaats-voor-cultuur-ambacht-en-plezier

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: